sâmbătă, 5 februarie 2011

Biseriaca Sf. Andrei

 


Biserica este situată pe strada Medgidiei în intravilanul oraşului Cernavodă. Biserica se învecinează cu Str. Panait Cerna şi cu Baza Sportivă din Cernavodă. La 2 minute de mers cu maşina se află Campusul Centralei Atomo-Nuclear-Electrice din Cernavodă.
Istoric: Prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi sub directa îndrumare a Părintelui Furtună Didel, cu sprijin permanent din partea credincioşilor cu suflet creştin şi cu dragoste fată de Casa lui Dumnezeu, s-a pus piatra de temelie pentru această biserică în anul 2002.
În anul 2003 Preotul Paroh Ciutoiu Florin şi George Ciulei, Preot II, cu ajutorul Primăriei, Consiliului Local, al firmelor S.C. Elcomex S.A., C.N. Invest, S.C. Lucrări speciale, Nuclear Montaj, Stizo, S.C. Geotec S.A., şi al credincioşilor din Cernavodă, construiesc Biserica de lemn în Baia Mare la S.C. Rustic S.A. Biserica a fost construită după planurile arhitectului Niels Auner.

Sfinţirea a fost făcută de Înaltpreasfinţitul Teodosie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Sfinţirea mare a bisericii a fost făcută tot de Înaltpreasfinţitul Teodosie pe 20 iulie 2008. Toate aceste lucruri reies din pisania care se afla deasupra uşii în interiorul bisericii: "Din Mila lui Dumnezeu Tatăl, cu Harul Fiului şi cu Pronia Sfântului Duh s-a construit această Sf. Biserică cu Hramul "Sf. Andrei" şi "Sf. Ilie Tesviteanul" cu binecuvântarea I.P.S. Dr. Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Tomisului şi al Întregii Dobrogi, protoiereu fiind P.C. Pr. Copacenco Vasile în anul mântuirii 2003. Temelia a fost pusă în anul 2002 de către
Pr. Furtună Didel, urmând a fi ridicată de Firma S.C. Rustic S.A. din Baia Mare, Pr. Paroh fiind Ciutoiu Florin şi Pr. Ciulei George, cu ajutorul important al credincioşilor parohiei şi al firmelor enumerate mai sus.
Pictura a fost executată de D-na Rita Aldea din Reştiţa, fiică a oraşului Cernavodă şi fiul ei Dan în anii 2004-2005.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu